cooking sustainable- but why?
12 November 2018
Etwas verspätet begann am Montagmorgen um 9:20 Uhr der Austausch mit den Lehrern und Schülern aus Italien und Spanien mit einer Vorstellungsrunde der Lehrer und Infos zum allgemeinen Ablauf der Woche. Danach präsentierten Schüler der Fachakademie Sehenswürdigkeiten und Festivals in Würzburg und die Umgebung. Dann ging es darum im Rahmen einer Vorstellrunde Sprachbarrieren zu überwinden und nach einer Stärkung in der Mensa Informationen zum Mainfränkische Slow Food zu erhalten.
A little late on Monday, at 9:20 am, our exchange with the teachers and students from Italy and Spain began with a presentation of the teachers and general information about the week. After that, students of the Fachakademie presented sights and festivals in Würzburg and the surrounding area.
Then it was time to overcome language barriers – the participants introduced themselves in small groups. After we had had lunch in the school cafeteria the students received information about Slow Food in Lower Franconia.
Schließlich planten wir das Kochevent in einer Großküche am Mittwoch. Dabei recherchierten wir in internationalen Gruppen Rezepte, die wir mit regionalen, saisonalen nach Slow Food produzierten Lebensmitteln kochen wollten. Diese rechneten wir auf Großküchenbedürfnisse um und kalkulierten die Kosten. Darüber hinaus besprachen wir die Tischdekoration sowie die Anordnung der Tisch.
Insgesamt ging der erste Projekttag wie im Fluge vorbei und wir freuen uns alle auf die morgige Betriebsbesichtigung bei der Erzeugergemeinschaft Schwäbisch Hall.
Then it was time to overcome language barriers – the participants introduced themselves in small groups. After we had had lunch in the school cafeteria the students received information about Slow Food in Lower Franconia.
Finally, we planned the cooking event in a commercial kitchen on Wednesday. In doing so, we researched recipes in international groups that we wanted to cook with regional, seasonal food, which is produced according to Slow Food criteria. We converted the recipes to our needs and calculated the costs. In addition, we discussed the table decoration as well as the arrangement of the tables.
All in all, the first project day passed quickly and we were all looking forward to the next day’s tour to the Schwäbisch Hall producer organisation.