Cooking sustainable- but why?
15 November 2018
Heute war der Tag der Präsentationen:
Am Vormittag bereiteten wir den Besuch bei der Bäuerliche Erzeugergemeinschaft Schwäbisch Hall nach. Wir erstellten Präsentationen beispielsweise über das Schwäbisch-Hällische Landschwein oder den Regionalmarkt Hohenlohe. Aktiv ging es anschließend mit einem Aufstieg auf das Käppele weiter um nicht nur Würzburg von oben zu sehen, sondern auch ein kulturelles Highlights Würzburgs genauer kennen zu lernen.
Zurück in der Schule besuchten alle Schüler die erste Hauptversammlung der Schülerfirma „seif your life“ der Fachakademie aus dem zweiten Lehrjahr. Dabei haben wir alle aktuellen Informationen und Hintergrundwissen über das Firmengeschehen ausführlich und für jeden verständlich auf Englisch erfahren. Abgerundet wurde dieser Programmpunkt mit einem gemütlichen Beisammensein mit Kaffee und Kuchen.

In the morning, all the students met for a short introduction of the day. After this, all groups, which were the same as on Tuesday, got together to prepare the presentations about the “Bäuerliche Erzeugergemeinschaft Schwäbisch Hall” and its products. After an efficient morning we had lunch in the cafeteria. With new power we started the afternoon with the presentations of each group.
The topics were “Bäuerliche Erzeugergemeinschaft Schwäbisch Hall” (producer organisation of the farmers of Schwäbisch Hall), the “Schwäbisch Hällisches Landschwein” (Swabian pig) and also the “Regionalmarkt Hohenlohe” (regional market of Hohenlohe). They were presented by guest and host students in mixed teams. After this we did some sightseeing and went for a walk to the “Käppele” (a little chapel above Würzburg), not just to see Würzburg from up high, but also to see an example of the well-known architect of the late baroque, Balthasar Neumann.
Back at school all the students joined the first general business meeting of the newly founded students company “seifyourlife”. It is conducted by the second graders of our Fachakademie. Their product is a soap made with coffee grounds to get rid of smell after working in the kitchen. We got all important information about the foundation of their business and their first steps in doing so. It was nice to hear the presentation also in English. The meeting was completed by a get-together with delicious cake and coffee.